Aplikasi Terbaik Untuk Wanita Datang Bulan

Saya sarankan semua wanita, manfaatkan telefon bimbit masing-masing dengan install ‘Period Tracker’ bagi memudahkan kalian ingat tempoh haid dan tempoh suci haid. Ingat, yang perempuan, WAJIB ambil tahu dan tahu mengenai darah-darah wanita. Fardhu ain kan? Sebelum tu, tulisan ini khas untuk kaum wanita tapi tak salah dibaca oleh kaum lelaki. Sama-sama belajar. Insya Allah….

Channel, Group Telegram & WhatsApp Malaysia

Telegram? WhatsApp? Boleh dikatakan kedua-dua aplikasi ini tidak jauh bezanya. Persamaannya ialah kedua-duanya menggunakan nombor telefon sebagai ‘identification’. Aplikasi ini boleh dimanfaatkan untuk pelbagai tujuan. Penjual boleh ‘terus’ ke pelanggan. Promosi hingga ke seluruh dunia. Disini kami senaraikan Group dan Channel untuk berbagai tujuan! — Resepi & Makanan. 1.  KakiMakan   – Channel Telegram. 2. 3. 4….

Dari Hak Milik Kekal Kepada Menyewa

Ada sebuah kisah kawan ceritakan pada aku. Ada satu pasangan yang bahagia. Cukup semuanya. Ada rumah habis bayar, ada kereta tanpa hutang untuk ke mana-mana dan anak-anak. Apabila bersara tinggallah hanya mereka berdua, anak-anak pula sudah besar dan berkeluarga. Tiba masa Tuhan menjemput isterinya dahulu. Tinggallah si suami di dunia ini. Tidak berapa lama kemudian…

Kau Pernah Dengar Tak, Isteri Itu Pembawa Rezeki?

“Macam mana nak murah rezeki selain dari bersedekah” . . Kau pernah dengar tak isteri itu pembawa rezeki? Penah feel tak? Memang la tak pernah kalau kau tak kawin lagi. Kawin dulu baru kau tahu. . . Bini aku ni kaki maksn, asal nampk je benda baru semua nak beli, nak cuba, padahal benda tu…

Beza Antara Cellphone, Mobilephone & Handphone Yang Anda Mungkin Belum Tahu

  Tahu apa yang negara lain panggil kat menatang yang kau tengah pegang sekarang ni? Dekat US mereka panggil ‘cellphone’. Di pendekkan dari perkataan ‘cellular phone’. ‘Cellular’ ni sejenis teknologi rangkaian komunikasi mobil tanpa wayar. Disebabkan tiada makna yang sinonim maka DBP menyerap perkataan ni dalam kamus jadilah telefon selular. Negara lain yang turut guna…