Aplikasi Terbaik Untuk Wanita Datang Bulan

Saya sarankan semua wanita, manfaatkan telefon bimbit masing-masing dengan install ‘Period Tracker’ bagi memudahkan kalian ingat tempoh haid dan tempoh suci haid. Ingat, yang perempuan, WAJIB ambil tahu dan tahu mengenai darah-darah wanita. Fardhu ain kan? Sebelum tu, tulisan ini khas untuk kaum wanita tapi tak salah dibaca oleh kaum lelaki. Sama-sama belajar. Insya Allah….

Beza Antara Cellphone, Mobilephone & Handphone Yang Anda Mungkin Belum Tahu

  Tahu apa yang negara lain panggil kat menatang yang kau tengah pegang sekarang ni? Dekat US mereka panggil ‘cellphone’. Di pendekkan dari perkataan ‘cellular phone’. ‘Cellular’ ni sejenis teknologi rangkaian komunikasi mobil tanpa wayar. Disebabkan tiada makna yang sinonim maka DBP menyerap perkataan ni dalam kamus jadilah telefon selular. Negara lain yang turut guna…

Bau Ketiak Suami Beri Ketenangan, Buat Isteri Tidur Lena

Sebenarnya hampir 65% bau badan lelaki datang dari celahan ketiak dimana kelenjar Phero paling aktif. Hormon Phero yang di rembes dari ketiak suami boleh mengaktifkan hormon isteri hingga mereka merasa damai dan tenang. Bahkan kajian juga menyatakan isteri yang tidur di atas lengan suami akan tidur lebih lena dan mencapai skala 7 hingga 8 dalam…

Perkongsian Untuk Peminat Kopi ‘Mahal’

Barista ialah tukang bancuh kopi dalam bahasa Italy dan istilah istilah kopi premium ini kebanyakkannya dalam bahasa Italy. Latte ialah half coffee + half milk. Tapi bukan kopi susu macam yang mak kita bancuh tu. Kopi mahal ni kena pakai Espresso Boiler Machine, kalau tidak rasa dia tak naik, sebab mesti kena brew with certain…

Asal-Usul Nama Hari Dalam Seminggu

Tengok semua macam berminat nak tahu nama-nama hari dalam seminggu. Nama hari dalam Bahasa Inggeris Sunday, “Sun’s Day” hari Matahari lah. Monday, “Moon’s Day”, hari Bulan. Tuesday, di ambil dari dewa Norse bernama Týr yang kudung sebelah tangan. Turut dipanggil “Day of Mars”. Wednesday, di ambil dari dewa Norse juga iaitu Wōden/Odin/Wōdan. Ketua dewa-dewa Norse,…