Ketahui Tahap Kesihatan, Jenis Dan Warna Najis Bayi.

Dah jadi ibu ibu ni, perasan tak kita dah jadi lebih teliti sampai najis pun kita nak belek. Busuk pun busuk lah janji bayi kita sihat. Perasan kan warna najis bayi ni berbeza beza? Jom kenali warna najis bayi berdasarkan dengan gambar di bawah. 1. NEWBORN ( BARU LAHIR) – biasanya pada usia 1-3 hari….

Ini Realiti Sebenar Seekor ‘Baby Shark!’

‘BABY SHARK DO DO DO DO DO’ Suka kan dengar lagu ni. Cute dan comelkan. Tahukah anda realiti sebenar seekor baby shark? Ada satu spesis jerung namanya Jerung Harimau Pasir (Sand Tiger Shark). Selepas one night stand, jerung betina biasanya dia akan bunting selama 5-6 bulan. Percantuman sperm dan ovum akan membentuk banyak embrio dalam…

Ini Caranya Tuntut Hutang Dibawah RM5,000 Melalui Proses Undang-undang.

1) Pening nak tuntut hutang tidak melebihi RM5,000 tapi tak mampu hire peguam? 2) Jangan risau. Kami bocorkan rahsia bagaimana nak buat. Sila scroll senyap-senyap! 3) Anda boleh buat prosedur tuntutan kecil di Mahkamah Majistret di kawasan anda. Prosesnya mudah sahaja dan MURAH! 4) Dapatkan borang tuntutan kecil (writ dan pernyataan tuntutan – Borang 198)…

Cara Mudah Mengetahui Jantina Bayi Dalam Kandungan Dengan Soda Bikarbonat

Sebaik-baiknya tunggu usia kandungan 4 bulan kerana jantinanya sudah tetap. Caranya; Hanya menggunakan soda bikarbonat sahaja. Ujian dilakukan pada awal pagi. Kandungan air kencing pada waktu ini sangat fresh. Tadah sedikit air kencing, letakkan sedikit soda bikarbonat. Jika hasilnya mengeluarkan buih maka baby dalam kandungan adalah boy. Sebaliknya jika tidak berbuih maka baby dalam kandungan…

5 Khasiat Halba Yang Anda Mungkin Tidak Pernah Tahu

Halba mungkin asing bagi sesetengah orang sedangkan ia biasa digunakan sebagai rempah dalam pelbagai masakan terutama yang berasal dari Timur Tengah. Selain ditambah dalam masakan untuk menambah keenakan hidangan, tidak ramai yang tahu manfaat halba dari sudut kesihatan. Tanaman ini tumbuh subur dan luas di India, Mesir dan negara Timur Tengah. 1. Diminum sebagai Teh…