Resepi Nasi Briyani, Gulai Daging & Kurma Daging

Ayah saya tukang masak rumah kenduri. Dan dia memang suka memperbaharui masakan dia terutamanya nasi. Pelbagai jenis nasi dia masak dan dia olah. Semuanya sedap sedap dan semestinya mendapat pujian. Masak kerana Allah tiada sebarang caj dikenakan ayah. Selamat mencuba. Moga menjadi la ye. Terkurang tu saya mohon maaf ye. 1. Resepi Nasi Briyani Ayah…

Bau Ketiak Suami Beri Ketenangan, Buat Isteri Tidur Lena

Sebenarnya hampir 65% bau badan lelaki datang dari celahan ketiak dimana kelenjar Phero paling aktif. Hormon Phero yang di rembes dari ketiak suami boleh mengaktifkan hormon isteri hingga mereka merasa damai dan tenang. Bahkan kajian juga menyatakan isteri yang tidur di atas lengan suami akan tidur lebih lena dan mencapai skala 7 hingga 8 dalam…

Perkongsian Untuk Peminat Kopi ‘Mahal’

Barista ialah tukang bancuh kopi dalam bahasa Italy dan istilah istilah kopi premium ini kebanyakkannya dalam bahasa Italy. Latte ialah half coffee + half milk. Tapi bukan kopi susu macam yang mak kita bancuh tu. Kopi mahal ni kena pakai Espresso Boiler Machine, kalau tidak rasa dia tak naik, sebab mesti kena brew with certain…

Asal-Usul Nama Hari Dalam Seminggu

Tengok semua macam berminat nak tahu nama-nama hari dalam seminggu. Nama hari dalam Bahasa Inggeris Sunday, “Sun’s Day” hari Matahari lah. Monday, “Moon’s Day”, hari Bulan. Tuesday, di ambil dari dewa Norse bernama Týr yang kudung sebelah tangan. Turut dipanggil “Day of Mars”. Wednesday, di ambil dari dewa Norse juga iaitu Wōden/Odin/Wōdan. Ketua dewa-dewa Norse,…

Jangan Dihina Pelaku Maksiat Kerana Ada Jalan Taubat Buat Mereka di Akhir Hayat

Bismillahirrahmanirrahim, saya ingin kongsi sahaja cerita di hari minggu ini. Teringat zaman muda dulu pernah berkerja di Penjara Pudu, kalau tak silap saya tahun 98 kot, tak sure. Semasa itu penjara Pudu di ambil alih oleh syarikat swasta untuk kendalikan Penjara Pudu untuk jadikan pameran untuk orang ramai. Tapi yang diseliakan tetap dari warga Jabatan…