Kau Pernah Dengar Tak, Isteri Itu Pembawa Rezeki?

“Macam mana nak murah rezeki selain dari bersedekah” . . Kau pernah dengar tak isteri itu pembawa rezeki? Penah feel tak? Memang la tak pernah kalau kau tak kawin lagi. Kawin dulu baru kau tahu. . . Bini aku ni kaki maksn, asal nampk je benda baru semua nak beli, nak cuba, padahal benda tu…

Beza Antara Cellphone, Mobilephone & Handphone Yang Anda Mungkin Belum Tahu

  Tahu apa yang negara lain panggil kat menatang yang kau tengah pegang sekarang ni? Dekat US mereka panggil ‘cellphone’. Di pendekkan dari perkataan ‘cellular phone’. ‘Cellular’ ni sejenis teknologi rangkaian komunikasi mobil tanpa wayar. Disebabkan tiada makna yang sinonim maka DBP menyerap perkataan ni dalam kamus jadilah telefon selular. Negara lain yang turut guna…

Resepi Nasi Briyani, Gulai Daging & Kurma Daging

Ayah saya tukang masak rumah kenduri. Dan dia memang suka memperbaharui masakan dia terutamanya nasi. Pelbagai jenis nasi dia masak dan dia olah. Semuanya sedap sedap dan semestinya mendapat pujian. Masak kerana Allah tiada sebarang caj dikenakan ayah. Selamat mencuba. Moga menjadi la ye. Terkurang tu saya mohon maaf ye. 1. Resepi Nasi Briyani Ayah…

Bau Ketiak Suami Beri Ketenangan, Buat Isteri Tidur Lena

Sebenarnya hampir 65% bau badan lelaki datang dari celahan ketiak dimana kelenjar Phero paling aktif. Hormon Phero yang di rembes dari ketiak suami boleh mengaktifkan hormon isteri hingga mereka merasa damai dan tenang. Bahkan kajian juga menyatakan isteri yang tidur di atas lengan suami akan tidur lebih lena dan mencapai skala 7 hingga 8 dalam…

Perkongsian Untuk Peminat Kopi ‘Mahal’

Barista ialah tukang bancuh kopi dalam bahasa Italy dan istilah istilah kopi premium ini kebanyakkannya dalam bahasa Italy. Latte ialah half coffee + half milk. Tapi bukan kopi susu macam yang mak kita bancuh tu. Kopi mahal ni kena pakai Espresso Boiler Machine, kalau tidak rasa dia tak naik, sebab mesti kena brew with certain…